terug naar overzicht

Nieuwsbrief

26 september 2019
ACTUEEL UIT HET BKE BESTUUR: SEPTEMBER 2019

Actueel uit het BKE bestuur: september 2019


 
Dit is de derde nieuwsbrief naar aanleiding van de bestuursvergadering die op 18 september heeft plaatsgevonden. De eerstvolgende vergadering is op 23 oktober.

Terugblik activiteiten 

Het Miljoenenontbijt van 18 september was goed bezocht, ditmaal met medewerking van Johan van den Belt en Arnoud Leerling. We hebben veel positieve en enthousiaste reacties gehoord.

Jolande Combee is namens het bestuur van de BKE op 19 september bij een vervolgbijeenkomst geweest met de provincie, het Rijk en diverse bedrijvenkringen over de problematiek op de A28.

Linnaeuspenning

Elk jaar organiseert De Maatschappij de uitreiking van de Linnaeuspenning. Met ingang van januari 2020 wordt de rol van De Maatschappij overgenomen door de Economic Board. Hiermee is de voortgang van de uitreiking van de Linnaeuspenning gewaarborgd. Wilt u een collega ondernemer nomineren? Dan vernemen wij dit graag. U kunt een mail sturen naar: secretariaat@bedrijvenkringermelo.nl.

Visie 2030

De Clean Energy Hub is een vulpunt voor duurzame brandstoffen (LNG, biobrandstof, elektrisch en waterstof). Deze Hub is ook te combineren met het tanken van benzine en diesel, en maakt het mogelijk om te parkeren voor trucks. Er wordt een haalbaarheidsstudie gedaan naar de mogelijkheden bij Horst. Aan de BKE is gevraagd of zij dit willen ondersteunen. Dit is een goede eerste stap in lijn met onze visie 2030, het bestuur heeft daarom aangegeven dit te willen ondersteunen. 

Ledenwerving

Nieuwe leden zijn nog steeds van harte welkom bij de BKE. Onze ambassadeur Herman Bolhuis bezoekt regelmatig verschillende Ermelose bedrijven, maar heeft moeten constateren dat het entreegeld soms een belemmering is. Daarom heeft het bestuur besloten om het entreegeld af te schaffen bij het aangaan van het lidmaatschap.

VNO-NCW

Onze regiomanager Herald Immink is gestopt bij VNO-NCW, zijn opvolger is Rob Dal. 

Activiteiten 2019 / 2020

De activiteiten die gepland staan op 11 oktober en 28 november zullen verplaatst worden naar een later tijdstip.
De nieuwjaarsreceptie zal op 9 januari 2020 plaatsvinden.