terug naar overzicht

Nieuwsbrief

1 februari 2019
NIEUWS VAN LEDEN VOOR LEDEN 1 FEBRUARI 2019

Veiligheid is het onzichtbare zichtbaar maken 
In de serie van 10 over veiligheid in Ermelo heb ik deze keer het genoegen om met Erik de Bruijne van BREIN Inspectie over veiligheid van gedachten te wisselen.

Elektriciteit is onmisbaar geworden, zonder stroom geen business. Dat elektriciteit in de categorie niet zichtbare gevaren thuishoort daar zullen we het allemaal snel over eens zijn en dat vanuit de RI&E elektrische installaties iedere vijf jaar gekeurd dienen te worden is inmiddels algemeen bekend. Nieuw voor mij is dat de SCIOS Scope 10 inspecties door alle verzekeraars geëist gaan worden.

Okay even in Jip en Janneke taal: omdat je bij elektriciteit aan de buitenkant niet kunt zien of de draden goed vast zitten en of er niet te veel apparaten achter dezelfde zekering zitten moet dat nagekeken worden. Want als het fout gaat kan het echt enorme gevolgen hebben.

Omdat de meeste branden ontstaan door onveilige situaties in elektrische installaties is het uitvoeren van een NEN 3140 (SCIOS Scope 8 inspectie) geen overbodige luxe en sinds jaar en dag verplicht. Toch blijkt dat in de praktijk niet altijd voldoende te zijn. Aanvullend hierop is de SCIOS Scope 10 inspectie ontwikkeld door elektrotechnische brancheorganisaties, SCIOS en de verzekeringsbranche.

BREIN Inspectie behoort tot de selecte groep van gecertificeerde bedrijven die met thermografie het onzichtbare zichtbaar maken. Een mooie techniek om risico’s goed in beeld te krijgen.

Erik heb ik in het afgelopen jaar leren kennen als een joviaal en prettig persoon die graag meedenkt  en zijn kennis wil delen met als gezamenlijk doel; een veilige installatie. In 2009 is hij gestart met BREIN Inspectie en weet inmiddels als geen ander met innovatieve technieken als thermografie en power analyzer inzicht te geven in de gezondheid van E-installaties.

Natuurlijk lopen we niet warm van al die verplichte inspecties maar het is altijd positief als een inspecteur als Erik langs geweest is; de risico’s zijn zichtbaar gemaakt dan wel de bevestiging dat je installatie gezond is.

Samen Ermelo Veiliger maken

Wie doet er mee en wil ook een ‘best practice’ of veiligheidsissue delen met de leden van BKE?
Aanmelden kan via: secretariaat@bedrijvenkringermelo.nl of hans@arboselect.nl
Uiteraard garandeer ik geheimhouding van bedrijfsgevoelige informatie.

Hans Slagboom