terug naar overzicht

Nieuwsbrief

1 mei 2019
NIEUWS VAN LEDEN VOOR LEDEN 1 MEI 2019

Veiligheid is vitaal grijs worden


In de serie van 10 over veiligheid in Ermelo heb ik deze keer het genoegen om met leefstijlcoach en natuurvoedingskundige Krista Boots over veiligheid van gedachten te wisselen.

Door het verhogen van de pensioengerechtigde leeftijd wordt duurzame inzetbaarheid steeds belangrijker. Het is niet moeilijk om zo een paar fysiek zware beroepen op te noemen, waarbij het nog maar de vraag is of zelfs 65 jaar nog wel reëel is. Die groep heeft gelukkig nu alle aandacht en er worden innovatieve oplossingen ingezet om het werkbaar te houden.

Een minder zichtbare maar kwetsbare groep zijn degenen met onregelmatige werktijden, ploegendiensten of die slecht kunnen slapen vanwege langdurige stress. Het lichaam kan zich dan niet op een natuurlijke wijze herstellen en heeft het zwaar als we ons eetpatroon niet aanpassen. Belangrijke organen zoals de lever worden enorm belast als je ‘s nachts eet terwijl het eigenlijk moet herstellen.

Een (on)bewust ongezond eetpatroon kan op termijn leiden tot frequenter of zelfs langdurig ziekteverzuim. Door de juiste brandstof worden medewerkers fitter, energieker, meer ontspannen en uiteindelijk vitaal grijs.

Volgens Krista begint dat met bewustwording en inzicht. Sinds 2013 weet ze menigeen te verrassen met heerlijke recepten die erg lekker en supergezond zijn. Koken voor de nachtploeg, workshops voor productie- en kantoorpersoneel en originele toolboxmeetings om je vingers bij af te likken.

In 2018 is Ermelo de thuisbasis geworden van deze unieke dienstverlener en is ze beschikbaar om eens lekker op te scheppen voor de leden van de bedrijvenkring.     

Deze aanpak kan structureel bijdragen aan gezondheid en welzijn en past daarom mooi bij de missie:

Samen Ermelo Veiliger maken

Wie doet er mee en wil ook een ‘best practice’ of veiligheidsissue delen met de leden van BKE?
Aanmelden kan via: secretariaat@bedrijvenkringermelo.nl of hans@arboselect.nl
Uiteraard garandeer ik geheimhouding van bedrijfsgevoelige informatie.

Hans Slagboom