terug naar overzicht

Nieuwsbrief

18 februari 2021
Uitnodiging bijeenkomsten deelregio's Financiering recreatieve infrastructuur Veluwe


Namens Veluwe op 1 en de Veluwe Alliantie worden de BKE leden uitgenodigd voor de bijeenkomsten per deelregio over de financiering van het beheer van onze recreatieve infrastructuur op de Veluwe. Deze vinden digitaal plaats volgens het onderstaande schema en zijn bedoeld voor alle geïnteresseerden.

De recreatieve infrastructuur is van groot belang voor de Veluwe als populaire bestemming en als gebied om in te wonen. Maar de lusten en lasten van het beheer zijn helaas niet in balans. De terreineigenaren ontvangen er geen dekkende vergoeding voor, terwijl de vraag toeneemt. Daar komt bij dat vooral andere stakeholders van deze voorzieningen profiteren.

De VeluweAlliantie werkt daarom met alle stakeholders aan een sterke, financieel volhoudbare, recreatieve infrastructuur. In november hebben we hier een drukbezocht digitaal symposium aan gewijd, wellicht heeft u daar aan deelgenomen. We hebben toen afgesproken op het niveau van deelregio’s verder te praten over de meest kansrijke oplossingen.

Tijdens de komende meetings willen we met u de mogelijke onderdelen van ons eigen ‘Veluws model’ bespreken. Het gaat om betaald parkeren bij natuurgebieden, vignetten voor MTB en paardrijden, een rol voor het Routebureau, de kracht van lokale systemen en tot slot een Veluws fonds voor de financiering van het beheer van onze recreatieve infrastructuur.

De volgende bijeenkomsten staan gepland:
Regio Noord Veluwe: dinsdag 16 maart, 13.30 – 15.00 uur
Gelderse Cleantech Regio: donderdag 18 maart, 10.30 – 12.00 uur
Gelderse Vallei Regio: dinsdag 23 maart, 13.30 – 15.00 uur
Regio Veluwezoom: donderdag 25 maart, 10.30 – 15.00 uur

Wilt u bij één van deze digitale bijeenkomsten aanwezig zijn, dan kunt u zich opgeven tot uiterlijk 5 dagen voor de bijeenkomst bij Johan Kaspers via mailadres: kaspers@brederodeadvies.nl. U ontvangt daarna een agenda met vergaderlink.

Voor meer achtergrond kunt u kijken op: https://www.veluweop1.nl/project/financiering/.
Uw deelname aan het gesprek wordt zeer op prijs gesteld.

Namens Johan Kaspers,
Projectleider Financiering Recreatieve Infrastructuur Veluwe